SEO i posicionament online

SEO i posicionament online

Parlem una mica del posicionament en buscadors per empreses i en què et pot ajudar:

Què és el SEO?

SEO s√≥n les sigles de “Search Engine Optimization”, conegut vulgarment com el posicionament en buscadors per empreses o la optimitzaci√≥ dels motors de cerca. El SEO ens ajuda a millorar la visibilitat d’una p√†gina web a trav√©s dels seus resultats org√†nics o de no pagament. Els motors de cerca consideren molts factors per posicionar les p√†gines, aquest algoritme ha canviat i s’ha perfeccionat molt en les darreres d√®cades. Sobretot pensant en com ha evolucionat internet en les darreres d√®cades ens en podem fer una idea.

En què ens afecta el SEO?

Avui en dia, quan fem qualsevol cerca trobem m√©s informaci√≥ de la que podem processar, per aix√≤ ens centrem en els primers 5 o 10 resultats. En conseq√ľ√®ncia si la nostra web apareix a la quarta p√†gina √©s com si no exist√≠ssim pel 99% dels usuaris.

Tots volem una p√†gina ben posicionada i per tant hem de tenir en compte els diferents factors que afecten al SEO. Tenir una estrat√®gia i ser consistents per millorar el posicionament mes a mes, √©s la clau de l’√®xit.

Cal ser a les primeres posicions?

Aquest apartat va dedicat a aquelles petites p√†gines web que tenen aspiraci√≥ de posicionar-se org√†nicament, en un mercat molt competitiu. Com poden ser la hostaleria, el sector tur√≠stic, automoci√≥… Per moltes ganes, esfor√ß i dedicaci√≥ que se li dediqui a la p√†gina millorant les funcionalitats, generant articles, creant links a foros, blogs o altres, ser√† pr√†cticament impossible que pugui competir amb les grans empreses del sector.

Posem un exemple, imaginem que tinc una casa rural i la vull posicionar. No obstant no aconsegueixo estar a les primeres posicions de google. Potser, estic seguint una estrat√®gia massa ambiciosa, ja que hi ha empreses del sector que aglutinen 1.000 cases rurals pagant per les primeres posicions i adicionalment tenen 1.000 cops m√©s contingut que jo i m√©s coneixement per generar aquest contingut org√†nic. Qu√® puc fer? Si no pots lluitar contra ells, uneix-t’hi!

√Čs una recomanaci√≥ humil, per√≤ efectiva. Tenint en compte que els meus recursos s√≥n limitats i m’he de dedicar a moltes altres feines del meu negoci. Mentre que aquestes plataformes de cases rurals tenen un personal espec√≠fic i professionalitzat que √ļnicament t√© aquest objectiu. Adicionalment comentar que √©s una situaci√≥ on tots hi guanyen, a canvi d’una comisi√≥, tindr√© m√©s clients.

Ens especialitzem?

Un dels errors m√©s freq√ľents a l’hora de crear una web √©s voler parlar de masses temes, ja que aix√≤ ens converteix en una web on parlem de tot i de no res. A m√©s a m√©s, els nostres competidors possiblement tinguin molts m√©s recursos que nosaltres.

Posem un exemple, imagineu que s√≥c un veterinari i tracto diferents animals a la meva consulta. Si parlo de totes les esp√®cies que tracto, acabar√© tenint un contingut molt general i amb poc detall. En conseq√ľ√®ncia els buscadors no sabran de que tracta la meva p√†gina. No obstant, si decideixo centrar-me en els animals que tracto m√©s habitualment, s√≠ que la meva p√†gina tindr√† un contingut detallat sobre dos o tres esp√®cies i els buscadors aix√≠ ho interpretaran.

No obstant, he d’anar m√©s enll√†! Les esp√®cies m√©s freq√ľents s√≥n gats i gossos, pel que generar contingut de qualitat i rellevant em ser√† molt dif√≠cil. Molts veterinaris parlen dels gats i els gossos en general.

M’he de seguir diferenciant! Resulta que estic especialitzat en tractar una s√®rie de problem√†tiques concretes d’aquests animals, aqu√≠ comencem a centrar-nos en un contingut espec√≠fic i aqu√≠ comen√ßarem a generar un contingut √ļnic, de qualitat i sense tanta compet√®ncia. Aquesta ser√† la nostra oportunitat per posicionar-nos org√†nicament en un m√≥n tan competitiu com el posicionament online.

Posicionament a les xarxes socials?

El posicionament a les xarxes socials √©s molt √ļtil per generar compres directes online i potenciar que els usuaris se’n recordin de nosaltres fent compres f√≠siques al nostre establiment. No obstant, a vegades caiem en l’error de voler ser presents a masses xarxes socials com facebook, twitter, instagram… Al final no tenim temps per actualitzar el nostre contingut a cap d’elles. La nostra recomanaci√≥ √©s: Sigues present a una o dues xarxes socials, genera-hi activitat i volum de seguidors, per√≤ no diversifiquis els esfor√ßos perqu√® no tindr√†s bona pres√®ncia a cap d’elles.

Puc estalviar diners amb el hosting?

Aquesta pregunta apareix molt sovint entre tots els que tenim una web.¬† M’agradaria comentar un cas real de un client recent de wwwarcelona.

El nostre client vent llibres online i analitzant la seva web tot semblava prou correcte. Disseny, contingut, descripcions, preus, plataforma de pagament, navegaci√≥, processos, etc√®tera… Amb una excepci√≥, les imatges de les portades dels llibres tardaven molt a carregar.

Combinant el an√†lisis anterior i contrastant les estad√≠stiques de google analytics, veiem que el percentatge de rebot era especialment elevat. Aquest semblava un problema prou important i evident per iniciar un petit projecte i tractar la soluci√≥. La soluci√≥ √©s ben senzilla, hem comprimit el pes de totes les imatges i al mateix temps hem ofert un hosting de millor qualitat al client. El resultat, el percentatge de rebot (usuaris que se’n van nom√©s entrar a la p√†gina) ha millorant molt√≠ssim i les conversions (compres) han comen√ßat a augmentar. Per altres consultes sobre el hosting pots consultar l’article la import√†ncia de un hosting de qualitat.

Per a qualsevol dubte o pregunta, no dubtis en contactar: hola@wwwarcelona.com.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.