SEO i posicionament online

SEO i posicionament online

Parlem una mica del posicionament en buscadors per empreses i en què et pot ajudar:

Què és el SEO?

SEO són les sigles de “Search Engine Optimization”, conegut vulgarment com el posicionament en buscadors per empreses o la optimització dels motors de cerca. El SEO ens ajuda a millorar la visibilitat d’una pàgina web a través dels seus resultats orgànics o de no pagament. Els motors de cerca consideren molts factors per posicionar les pàgines, aquest algoritme ha canviat i s’ha perfeccionat molt en les darreres dècades. Sobretot pensant en com ha evolucionat internet en les darreres dècades ens en podem fer una idea.

En què ens afecta el SEO?

Avui en dia, quan fem qualsevol cerca trobem més informació de la que podem processar, per això ens centrem en els primers 5 o 10 resultats. En conseqüència si la nostra web apareix a la quarta pàgina és com si no existíssim pel 99% dels usuaris.

Tots volem una pàgina ben posicionada i per tant hem de tenir en compte els diferents factors que afecten al SEO. Tenir una estratègia i ser consistents per millorar el posicionament mes a mes, és la clau de l’èxit.

Cal ser a les primeres posicions?

Aquest apartat va dedicat a aquelles petites pàgines web que tenen aspiració de posicionar-se orgànicament, en un mercat molt competitiu. Com poden ser la hostaleria, el sector turístic, automoció… Per moltes ganes, esforç i dedicació que se li dediqui a la pàgina millorant les funcionalitats, generant articles, creant links a foros, blogs o altres, serà pràcticament impossible que pugui competir amb les grans empreses del sector.

Posem un exemple, imaginem que tinc una casa rural i la vull posicionar. No obstant no aconsegueixo estar a les primeres posicions de google. Potser, estic seguint una estratègia massa ambiciosa, ja que hi ha empreses del sector que aglutinen 1.000 cases rurals pagant per les primeres posicions i adicionalment tenen 1.000 cops més contingut que jo i més coneixement per generar aquest contingut orgànic. Què puc fer? Si no pots lluitar contra ells, uneix-t’hi!

És una recomanació humil, però efectiva. Tenint en compte que els meus recursos són limitats i m’he de dedicar a moltes altres feines del meu negoci. Mentre que aquestes plataformes de cases rurals tenen un personal específic i professionalitzat que únicament té aquest objectiu. Adicionalment comentar que és una situació on tots hi guanyen, a canvi d’una comisió, tindré més clients.

Ens especialitzem?

Un dels errors més freqüents a l’hora de crear una web és voler parlar de masses temes, ja que això ens converteix en una web on parlem de tot i de no res. A més a més, els nostres competidors possiblement tinguin molts més recursos que nosaltres.

Posem un exemple, imagineu que sóc un veterinari i tracto diferents animals a la meva consulta. Si parlo de totes les espècies que tracto, acabaré tenint un contingut molt general i amb poc detall. En conseqüència els buscadors no sabran de que tracta la meva pàgina. No obstant, si decideixo centrar-me en els animals que tracto més habitualment, sí que la meva pàgina tindrà un contingut detallat sobre dos o tres espècies i els buscadors així ho interpretaran.

No obstant, he d’anar més enllà! Les espècies més freqüents són gats i gossos, pel que generar contingut de qualitat i rellevant em serà molt difícil. Molts veterinaris parlen dels gats i els gossos en general.

M’he de seguir diferenciant! Resulta que estic especialitzat en tractar una sèrie de problemàtiques concretes d’aquests animals, aquí comencem a centrar-nos en un contingut específic i aquí començarem a generar un contingut únic, de qualitat i sense tanta competència. Aquesta serà la nostra oportunitat per posicionar-nos orgànicament en un món tan competitiu com el posicionament online.

Posicionament a les xarxes socials?

El posicionament a les xarxes socials és molt útil per generar compres directes online i potenciar que els usuaris se’n recordin de nosaltres fent compres físiques al nostre establiment. No obstant, a vegades caiem en l’error de voler ser presents a masses xarxes socials com facebook, twitter, instagram… Al final no tenim temps per actualitzar el nostre contingut a cap d’elles. La nostra recomanació és: Sigues present a una o dues xarxes socials, genera-hi activitat i volum de seguidors, però no diversifiquis els esforços perquè no tindràs bona presència a cap d’elles.

Puc estalviar diners amb el hosting?

Aquesta pregunta apareix molt sovint entre tots els que tenim una web.  M’agradaria comentar un cas real de un client recent de wwwarcelona.

El nostre client vent llibres online i analitzant la seva web tot semblava prou correcte. Disseny, contingut, descripcions, preus, plataforma de pagament, navegació, processos, etcètera… Amb una excepció, les imatges de les portades dels llibres tardaven molt a carregar.

Combinant el anàlisis anterior i contrastant les estadístiques de google analytics, veiem que el percentatge de rebot era especialment elevat. Aquest semblava un problema prou important i evident per iniciar un petit projecte i tractar la solució. La solució és ben senzilla, hem comprimit el pes de totes les imatges i al mateix temps hem ofert un hosting de millor qualitat al client. El resultat, el percentatge de rebot (usuaris que se’n van només entrar a la pàgina) ha millorant moltíssim i les conversions (compres) han començat a augmentar. Per altres consultes sobre el hosting pots consultar l’article la importància de un hosting de qualitat.

Per a qualsevol dubte o pregunta, no dubtis en contactar: hola@wwwarcelona.com.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Xat
T'ajudem?
Hola,
Escriu-nos un Whatsapp i t'ajudarem!
Powered by